Detalii Statiune

Scurt istoric

Climat

Tipuri de proceduri

Compozitia resurselor minerale

Atractii turistice

Membri OPTBR din statiune

Unitati de Primire

Baile Tusnad

Informatii generale

Statiunea Baile Tusnad denumita si "Perla Ardealului" este neindoios una dintre cele mai frumoase asezari balneare din tara. Aceasta este situata la 656 m altitudine, intr-un defileu superb al raului Olt, in partea de sud a depresiunii Ciuc, intre muntii Harghita si Bodoc.
In imediata proximitate rasariteana a statiunii se gasesc doua cratere circular-regulate numite Lacul Sfanta Ana, de origine vulcanica, unic in Europa si rezervatia naturala Balta Mohos, cu plante rare.


Factori naturali de cura

Ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonate.
Mofete.
Bioclimat de tip subalpin, stimulant, tonifiant.


Indicatii terapeutice

Statiunea este recomandata pentru tratarea bolilor sistemului nervos central, boli cardiovasculare, cele ale sistemului urinar si a unor boli inrudite; posibilitati moderne de tratament cu bai cu ape minerale carbonatate, bai galvanice, impachetari cu parafina, mofete (emanatii naturale de bioxid de carbon).

Afectiuni cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii, afectiuni valvulare si ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii).
Afectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala).
Afectiuni digestive ( boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cronice, enterocolite, dischinezii biliare).
Afectiuni endocrine ( hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow).


Contraindicatii

Formatiuni tumorale
Reumatism articular acut
Insuficienta cardiaca
Tiroidite.


AccesAmplasament geografic

Statiunea Baile Tusnad este situata �n partea sudica a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, �ntre muntii Harghita si Bodoc, �ntr-un splendid defileu al Oltului. Pozitia �n teritoriu �i confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat �n aerosoli rasinosi si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice.